22 Ιανουαρίου 2013

Η απάντηση άργησε... 76 χρόνια!


Στις 17 Μαρτίου 1936, ο H E Hillbrick από το Λίντερβιλ της δυτικής Αυστραλίας, πραγματοποίησε κάτι που πολλοί σκεφτήκαμε ως παιδιά, αλλά οι περισσότεροι δεν το πράξαμε. Έγραψε ένα σύντομο μήνυμα και το έστειλε σε άγνωστο προορισμό μέσω ενός μπουκαλιού, που έριξε στη θάλασσα ζητώντας από τον παραλήπτη του μηνύματος να επικοινωνήσει μαζί του. Τελικά, η απάντηση ήρθε, μόνο που χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 76 χρόνια.

Το μπουκάλι βρέθηκε αρκετά μακριά, αλλά όχι σε τόσο μεγάλη απόσταση, που να δικαιολογεί τη μεσολάβηση 76 ετών. Το εντόπισε ένας Νεοζηλανδός στην παραλία Ninety Mile, στο βορειότερο σημείο της χώρας, την ώρα που έκανε τη βόλτα του το Νοέμβριο του 2012. Αν και στο σημείωμα μέσα στο μπουκάλι αναγραφόταν το όνομα και η διεύθυνση του αποστολέα, πέρασαν κάποιες εβδομάδες μέχρι να βρεθεί όχι ο αποστολέας, που άλλωστε πέθανε νέος τη δεκαετία του '40, αλλά ο εγγονός του, ο οποίος ζει στο Περθ και δεν είχε την ευτυχία να γνωρίσει  τον παππού του. 
Όπως ο ίδιος αναφέρει συνεπαρμένος από το αναπάντεχο γεγονός, αυτό το μπουκάλι είναι το μόνο στοιχείο που τον συνδέει μ' εκείνον, ενώ σκοπεύει να το δωρίσει σ' ένα μουσείο της Νέας Ζηλανδίας για τη θάλασσα. Τελικά, αν και ρομαντική η ιδέα του μπουκαλιού, μάλλον είναι πρακτικά ασύμφορη και χρονοβόρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου