25 Ιανουαρίου 2013

Άντρες που φορούν... πάνες, γιατί έτσι τους αρέσει!


Μερικές ειδήσεις τις διαβάζεις και είναι τόσο απίστευτες, που νιώθεις ότι έχεις κάψει τα μισά εγκεφαλικά σου κύτταρα. Κι όμως, η ζωή ξεπερνάει την πιο τρελή φαντασία, όπως στην περίπτωση των "ενήλικων μωρών", δηλαδή ενηλίκων - κυρίως ανδρών - που μπορεί να ζουν μια συνηθισμένη ζωή, να έχουν οικογένεια και να εργάζονται, όμως κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό: εξακολουθούν να φορούν πάνες επιστρέφοντας ψυχολογικά στην ηρεμία και την αθωότητα της βρεφικής τους ηλικίας.

Το θέμα αναδείχτηκε από το βρετανικό δίκτυο Channel 4, το οποίο πριν λίγους μήνες προέβαλε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο "The 15-Stone Babies", που στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως "Μωρά 95 κιλών". Ο αγγλικός όρος που περιγράφει αυτήν τη διαταραχή είναι "infantilism", δηλαδή "νηπιοπρέπεια" και περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα εκδηλώσεων: άλλοι φορούν πάνες γιατί έτσι ερεθίζονται περισσότερο σεξουαλικά και άλλοι γιατί αισθάνονται - ή θέλουν να αισθανθούν - μωρά. 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πρώτα συμπτώματα μπορούν να διαγνωσθούν στις ηλικίες μεταξύ 5 και 15 ετών, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πάσχουν από νηπιοπρέπεια είναι ετεροφυλόφιλοι άνδρες. Αντιθέτως, μόλις ο ένας στους πέντε ασθενείς είναι γυναίκες, οι οποίες συνήθως προτιμούν το ρόλο της "μαμάκας". Η κατάσταση αυτή δεν συνδέεται με την παιδοφιλία. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς τα άτομα αυτά είναι μάλλον υπερπροστατευτικά με τα μικρά παιδιά. 
Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη ενός 40χρονου άνδρα στην εφημερίδα Daily Voice της Νοτίου Αφρικής, ο οποίος εξομολογείται για την κατάσταση του. Σύμφωνα με την περιγραφή της εφημερίδας πρόκειται για έναν τυπικό Μπόερ (απόγονος των Ολλανδών αποίκων) "σύζυγο, πατέρα, εργοδηγό, που αγαπάει το ράγκμπι", αλλά κάτω από το τζιν παντελόνι του φοράει πάνα. 
"Όταν δεν φοράω (πάνα) γίνομαι επιθετικός. Για να ηρεμήσω φοράω πάνα και ρουφάω μια πιπίλα μέχρι να κοιμηθώ", παραδέχεται ο άνδρας, ο οποίος συστήνεται ως Γιαν-Χέντρικ και φωτογραφίζεται για την εφημερίδα, αν και αποφεύγει να δείξει το πρόσωπο του. Όπως εξομολογείται, σε ηλικία 5 ετών άρχισε να φτιάχνει με την κουβέρτα του μια αυτοσχέδια πάνα, με την οποία τυλιγόταν. Στην εφηβεία του χρησιμοποιούσε πετσέτες, μέχρι που ανακάλυψε τις πάνες ενηλίκων στα φαρμακεία. 
Καθώς προερχόταν από συντηρητική οικογένεια, ο Γιαν-Χέντρικ έφτασε στο σημείο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, καθώς αισθανόταν ενοχές. Όλα άλλαξαν όταν σε ηλικία 22 ετών διάβασε ένα άρθρο σε περιοδικό για την κατάσταση του, οπότε συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν ο μόνος. Άρχισε να επισκέπτεται μία ψυχολόγο, η οποία του είπε ότι ενδεχομένως η νηπιοπρέπεια του να οφείλεται στο ότι δεν έλαβε αρκετή αγάπη από τη μητέρα του, όταν ήταν μωρό, αν και ο ίδιος διαφωνεί μ' αυτήν την εκτίμηση.
Ξεκαθαρίζει, πάντως, ότι η επιθυμία του να φοράει πάνες δεν έχει καμία επίδραση στον ανδρισμό του ή στις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Στη γυναίκα του το είχε αποκαλύψει από τις δύο πρώτες εβδομάδες της σχέσης τους, ενώ ουδέποτε αποτέλεσε πρόβλημα για το γάμο τους, που μετράει περισσότερα από 10 χρόνια. Μάλιστα, μετά το σεξ, πολλές φορές εκείνη τον ξυπνάει και του υπενθυμίζει να φορέσει την πάνα του, ώστε να μη βρέξει το κρεβάτι. "Νομίζω ότι τίποτε δεν εκνευρίζει περισσότερο τη γυναίκα μου, από το να ξυπνήσει στα ούρα του συζύγου της", δηλώνει ο Γιαν-Χέντρικ στην εφημερίδα. 
Αποκαλύπτει ότι φοράει πάνες καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, αν και ορισμένες φορές δεν λείπουν και τα απρόοπτα, όπως όταν μια φορά επιχείρησε να κάνει μπάντζι τζάμπινγκ, αλλά κατά την πτώση αποκαλύφτηκε η πάνα του σε δημόσια θέα. Ο Γιαν-Χέντρικ έχει δημιουργήσει κι ένα σάιτ (www.adultbabies.co.za), προκειμένου να ενθαρρύνει άτομα σαν κι αυτόν να βγουν από την κρυψώνα τους.

1 σχόλιο: