18 Μαΐου 2013

Το καλύτερο γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ, όταν έπιασε το Νικοπολίδη στον ύπνο (βίντεο)


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κρεμάει τα παπούτσια και είναι επιτέλους καιρός να θυμηθούμε λίγο και την ποδοσφαιρική του καριέρα, πολλά χρόνια πριν, όταν ακόμη ο Μπέκαμ αντιμετώπιζε το ποδόσφαιρο επαγγελματικά και όχι σαν υποκατάστατο του μόντελιγκ ή των δημοσίων σχέσεων στο Χόλιγουντ. Για πολλούς, το καλύτερο -ή έστω ένα από τα καλύτερα- γκολ της καριέας του, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ το 'βαλε εναντίον της εθνικής μας στο Ολντ Τράφορντ στις 6 Οκτωβρίου 2001 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002. 

Η εθνική Αγγλίας χρειαζόταν έστω ένα βαθμό για να προκριθεί απευθείας στο Μουντιάλ, όμως δυσκολεύτηκε πολύ εκείνη τη βραδιά. Ο Χαριστέας είχε ανοίξει το σκορ στο 36΄ για την αδιάφορη βαθμολογικά εθνική μας ομάδα -ήμασταν προτελευταίοι στον όμιλο με 6 βαθμούς. Και μπορεί οι Άγγλοι να ισοφάρισαν στο 67΄ με τον Σέριγχαμ, η χαρά τους δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά, καθώς ο Ντέμης Νικολαΐδης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα μας, μέχρι το 93', δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, όταν με απευθείας χτύπημα φάουλ ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αιφνιδίασε το Νικοπολίδη κι έστειλε την μπάλα σαν βολίδα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας για τους Άγγλους.
Βέβαια, οι Έλληνες παίκτες είχαν παράπονα από τη διαιτησία του ολλανδού Ντικ Γιολ, θεωρώντας ανύπαρκτο και τα δύο φάουλ, από την εκτέλεση των οποίων προέκυψαν τα δυο γκολ των Άγγλων, αλλά λίγη σημασία έχει πλέον. Αυτό που έμεινε στην ιστορία ήταν το γκολ του Μπέκαμ Δείτε το:



Σχετικά θέματα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου