10 Ιουνίου 2012

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: 10 ΙΟΥΝΙΟΥ


Σήμερα είναι Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012. Οι μέρες γενεθλίων συνεχίζονται για τους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου, Χτες είχε γενέθλια ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και σήμερα είναι η σειρά του Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος κλείνει τα 27. Τι άλλο να του ευχηθούμε από μια καλή πορεία στη διοργάνωση του Euro που διεξάγεται αυτήν την περίοδο στην Πολωνία και την Ουκρανία. Γενέθλια έχει σήμερα και η Ελίζαμπεθ Χέρλεϊ, ηθοποιός και μοντέλο, γνωστή περισσότερο ως η πανέμορφη πρώην του Χιου Γκραντ, ο οποίος όμως την απάτησε σε ένα one night stand με μία πόρνη δίνοντας τροφή για συζητήσεις στους απανταχού κουτσομπόληδες. Για την ιστορία, η Χέρλεϊ γίνεται σήμερα 47 ετών. 
Σήμερα είναι η σπουδαιότερη εθνική εορτή των Πορτογάλων, η αποκαλούμενη και Ημέρα της Πορτογαλίας. Η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο από το θάνατο του εθνικού ποιητή της Πορτογαλίας, του Λουίς δε Καμόες, σαν σήμερα το 1580. Ο Καμόες έγραψε μεταξύ άλλων το πορτογαλικό έπος "Os Lusiadas" ("Οι Λουζιτανοί), στο οποίο εξυμνούνται τα κατορθώματα των Λουσιάδων (ή Λουζιτανών), όπως ονομάζονταν οι Πορτογάλοι κατά την αρχαιότητα, στα χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. 
Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό σήμερα γιορτάζεται ως αργία η επέτειος από τη Σύνοδο για την Εθνική Κυριαρχία της χώρας, σαν σήμερα το 1991. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου