13 Ιουνίου 2012

9 ΤΡΕΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ


Ένα διαζύγιο δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ακόμη κι αν γίνεται κοινή συναινέσει. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει αντιδικία ή όταν μπαίνουν στη μέση τα περιουσιακά. Μερικές φορές πάντως, το οικογενειακό δράμα κάποιων ανθρώπων αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για εμάς τους υπόλοιπους να σκάσει λίγο το χειλάκι μας με τα όσα άνω ποταμών διαδραματίζονται στις ζωές των άλλων. Έχω συγκεντρώσει 9 τέτοιες περιπτώσεις εξωφρενικών διαζυγίων, όπου αποδεικνύεται ότι πολλές φορές όντως η πραγματικότητα ξεπερνά ακόμη και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

1. O γιατρός Ρίτσαρντ Μπατίστα κατέθεσε τον Ιούλιο του 2005 αίτηση διαζυγίου ύστερα από 15 χρόνια γάμου με την Ντόνελ Μπατίστα, με την οποία είχαν αποκτήσει και τρία παιδιά. Μάλιστα, το 2001 ο Ρίτσαρντ χάρισε στη σύζυγό του σημαντικότερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιος σε συνάνθρωπό του: της έδωσε το ένα από τα νεφρά του σώζοντας τη γυναίκα από το θάνατο. Ωστόσο, στην αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε το 2005, ο γιατρός κατηγορούσε την εν διαστάσει σύζυγό του ότι 18 μήνες μετά την μεταμόσχευση νεφρού, ενεπλάκη σε εξωσυζυγική σχέση. Αν και δήλωνε ότι δε μετάνιωσε για την απόφασή του να χαρίσει το ένα του νεφρού στην άπιστη σύζυγο, ο γιατρός Μπατίστα ζητούσε ούτε λίγο ούτε πολύ είτε να του επιστραφεί το νεφρό που χάρισε είτε να λάβει χρηματική αποζημίωση γι' αυτό.

2. Ακόμα και το σενάριο της χιλιοπαιγμένης κωμικής σειράς "Κωνσταντίνου και Ελένης" ωχριά μπροστά σε αυτό που συνέβη στην Καμπότζη το 2010. Ο 42χρονος Moeun Sarim ζήλευε παθολογικά την 35χρονη σύζυγό του Vat Navy, σε σημείο που ζήτησε μέχρι και διαζύγιο. Ωστόσο, προέκυψε πρόβλημα κατά το χωρισμό της περιουσίας του ζευγαριού και δη του σπιτιού όπου διέμεναν, σε ένα χωριό, 62 μίλια ανατολικά της πρωτεύουσας Πνομ Πενχ. Πώς να χωρίσουν το σπίτι στη μέση, από τη στιγμή που ανήκε εξ αδιαιρέτου και στους δύο; Έτσι, λοιπόν, ο 42χρονος μαζί με συγγενείς του και με τη βοήθεια πριονιών, έκοψαν στην κυριολεξία το ξύλινο σπίτι στη μέση μεταφέροντας το μισό που του αναλογούσε κοντά στο πατρικό του, ενώ η πρώην σύζυγός του εξακολουθεί να διαμένει στο δικό της μισό.

3. Είναι κοινό μυστικό ότι το δυσκολότερο σημείο ενός χωρισμού είναι ο περιουσιακός διακανονισμός και δη η τύχη της κατοικίας που ανήκει στους δύο εξ αδιαιρέτου. Ενώ στην περίπτωση της Καμπότζης ο σύζυγος πήρε την υπόθεση στα χέρια του, ένα ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, ο Σάιμον και η Τσάνα Τάουμπ, ύστερα από 20 χρόνια γάμου και τέσσερα παιδιά, αποφάσισε να φερθεί πιο πολιτισμένα και να επιλύσει κανονικά το πρόβλημα δια της νομικής οδού.Σίγουρα όμως δεν περίμεναν τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία μπορούσαν κάλλιστα να χωρίσουν το σπίτι στη μέση χτίζοντας έναν... τοίχο. Η γυναίκα πήρε τον πάνω όροφο και την κουζίνα, ο άνδρας πήρε τον πρώτο όροφο και την τραπεζαρία, ενώ ο διάδρομος μεταξύ κουζίνας και τραπεζαρίας ανήκε από κοινού και στους δύο. 

4. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες άνδρες μαμάκηδες, αλλά πρόκειται μάλλον για μεσογειακό γνώρισμα των ανδρών, ή έστω για κοινό χαρακτηριστικό των Ελλήνων με τους Ιταλούς. Ενώ, λοιπόν, το νιόπαντρο ζευγάρι των Ιταλών ετοιμαζόταν να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Ρώμης με προορισμό τη νότιο Γαλλία, όπου επρόκειτο να περάσουν το μήνα του μέλιτος, εμφανίστηκε ξαφνικά η μητέρα του γαμπρού, η οποία είχε βγάλει εισιτήρια για να ταξιδέψει μαζί τους. Η νύφη ζήτησε από τον ολίγων ωρών σύζυγό της να στείλει τη μαμά του στο σπιτάκι της, κάτι που όμως εκείνος αρνήθηκε να πράξει επικαλούμενος τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε η γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο. Τελικά, η νύφη έκανε την καρδιά της πέτρα, όμως ύστερα από τις τρεις εβδομάδες που κράτησε ο μήνας του μέλιτος, δεν άντεξε και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου επικαλούμενη "υπερβολική συναισθηματική προσκόλληση" του συζύγου της στο πρόσωπο της μητέρας του.

5. Είπαμε ότι οι γυναίκες συνηθίζουν να κρύβουν χρόνια, όμως η Λούο, μια γυναίκα από την επαρχία Σανγκλίν της Κίνας, μάλλον το παράκανε, καθώς επί δέκα ολόκληρα χρόνια έκρυβε την πραγματική της ηλικίας από το σύζυγό της, Κεν. Όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε, ο Κεν πίστευε ότι η Λούο ήταν 24 χρονών, ενώ στην πραγματικότητα ήταν 30, όμως χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια ολόκληρη δεκαετία μέχρι να μάθει όλη την αλήθεια. Προφανώς, ο Κεν θεώρησε ασυγχώρητη την εξαπάτηση από τη σύζυγό του κι έτσι το Νοέμβριο του 2007 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

6. Πώς πήγαινε το σουξέ της δεκαετίας του '80 "το 'πε, το 'πε ο παπαγάλος ότι σ' αγαπάει άλλος" που τραγουδούσε ο Λευτέρης Πανταζής; Ε, λοιπόν, όχι ο παπαγάλος, αλλά η μάινα ήταν η αιτία για το χωρισμό ενός άλλου ζευγαριού από την Κίνα τον Ιούνιο του 2001.Ψύλλοι μπήκαν στ' αυτιά της συζύγου από τα λόγια του πουλιού, το οποίο συνήθιζε να αναφέρει τις λέξεις "διαζύγιο", "σ' αγαπώ" και τη φράση "κάνε υπομονή". Μάλιστα, η μάινα γινόταν ιδιαίτερα ομιλητική όποτε χτυπούσε το τηλέφωνο, ενώ όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα επέστρεψε στη συζυγική οικεία, ύστερα από ένα απουσία ενός μήνα. Ε, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

7. Είναι γνωστό ότι οι άνδρες έχουν ένα θέμα με το μέγεθος του πέους τους, που τους κάνει ιδιαίτερα ανασφαλείς. Φανταστείτε έναν άνδρα με μικρού μεγέθους ερωτικό πιστολίνο, να είναι παντρεμένος με μια ιδιαίτερα απαιτητική γυναίκα, για την οποία το μέγεθος μετράει. Ο 47χρονος Γκριγκόρι Τοπόροβ από τη νότιο Ρωσία αποφάσισε να κάνει προσθετική πέους, όμως για κακή του τύχη η επέμβαση δεν πέτυχε και το πρόσθετο πέος... έσκασε την ώρα της σεξουαλικής επαφής. Απηυδισμένη η - μάλλον υπερβολικών απαιτήσεων - σύζυγος του κατέστησε σαφές ότι αρκετά ανέχτηκε την αποτυχία του στη συζυγική κλίνη και ζήτησε αμέσως διαζύγιο.

8. Τα Χριστούγεννα του 2011, ο 99χρονος Αντόνιο ανακάλυψε ότι η 96χρονη σύζυγός του Ρόζα, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1934, τον είχε απατήσει πριν από...70 χρόνια, όταν εντελώς τυχαία ανακάλυψε σε κάτι παλιά συρτάρια, μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική αλληλογραφία της συζύγου του από τη μακρινή δεκαετία του 1940. Μην μπορώντας να συμβιβαστεί με την απιστία, παρόλο που πέρασαν τόσες δεκαετίας, ο 99χρονος άνδρας υπέβαλε αίτηση διαζυγίου, αν και τα παιδιά του ζευγαριού προσπαθούν να τους τα ξαναφτιάξουν, προσκρούοντας όμως στην αρνητική στάση του ανένδοτου Αντόνιο.

9. Η υπερβολική αγάπη της συζύγου του για τις γάτες αποτέλεσε αιτία διαζυγίου για έναν άνδρα από την πόλη Μπερ Σαβά του Ισραήλ. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τον περασμένο μήνα στον ισραηλινό τύπο, η γυναίκα είχε μαζέψει στο σπίτι τους 550 γάτες κάνοντας τον βίο του άνδρα αβίωτο. Το δικαστήριο που επιλήφθηκε της υπόθεσης προσπάθησε να συμφιλιώσει το ζευγάρι, ωστόσο η απόφαση της γυναίκας στο δίλημμα "ή τις 550 γάτες ή τον σύζυγό της", η απάντηση ήταν.... "με τις γάτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου