12 Ιουνίου 2012

ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ένας χωρισμός ή ένας θάνατος σίγουρα αποτελεί δυσάρεστη είδηση. Είναι όμως κάποιες φορές που δεν μπορείς να μην σκάσεις ένα χαμόγελο ή να μη μείνεις με το στόμα ανοιχτό για την απίστευτη ιστορία που κρύβεται πίσω από μια τέτοια είδηση.

1. Στα τέλη Απριλίου δημοσιεύσαμε την είδηση για την αίτηση διαζυγίου που κατέθεσε ένας 99χρονος Ιταλός κατά της 96χρονης συζύγου του ύστερα από 68 χρόνια έγγαμου βίου. Αυτό το διαζύγιο όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στον από κοίτης χωρισμό δύο χελώνων ηλικίας 115 ετών, οι οποίες συμβιώνουν από τα.. νιάτα τους. Αρχικά, οι δύο χελώνες ζούσαν στο ζωολογικό κήπο της ελβετικής πόλης Βασιλεία, αλλά τα 36 τελευταία χρόνια συμβίωναν στον ζωολογικό κήπο της πόλης Klagenfurt στην Αυστρία.  Όλα ξεκίνησαν, όταν εντελώς ξαφνικά η θηλυκή χελώνα, που ακούει στο όνομα Μπίμπι, επιτέθηκε στον σύντροφό της, τον Πόλντι, δαγκώνοντας το καβούκι του. Αν και η Μπίμπι δεν έχει δόντια (όπως και όλες οι Γιγάντιες Χελώνες, το είδος στο οποίο ανήκουν οι δύο χελώνες της ιστορίας μας), έχει όμως πανίσχυρα σαγόνια, ικανά να καταστρέψουν τα πάντα. Από τότε οι δρόμοι τους χώρισαν, ενώ οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κάλεσαν μέχρι και σύμβουλους σχέσεων για να επανενώσουν το ζευγάρι, προσδοκώντας ίσως και σε προσέλκυση τουριστών.

2. Από την άλλη, στον κόσμο των ανθρώπων η ζωή είναι δύσκολη για τους ερωτευμένους που θέλουν να συναντηθούν, όμως προηγουμένως θα πρέπει να υπερβούν τα εμπόδια που τους βάζει η κοινωνία - ακόμη κι αν οι ερωτευμένοι είναι... 50 ετών. Στην 50χρονη Kola J. McGrath από το Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύτηκε πριν ένα χρόνο η πρόσβαση στην πολυκατοικία, όπου διαμένει ο 52χρονος φίλος της, επειδή είχε σπάσει έναν πυροσβεστήρα έκτακτης ανάγκης της πολυκατοικίας με την τσάντα της κατά τη διάρκεια καβγά με τον σύντροφό της. Έτσι, λοιπόν, με τους δύο ερωτευμένους να θέλουν να απολαμβάνουν τον έρωτα τους ελεύθερα στο σπίτι του 52χρονου άντρα, σκέφτηκαν το... ασύλληπτο. Ο 52χρονος έκλεινε τη σύντροφο του (ύψους 1μ και 67εκ. και βάρους 43.5 κιλών) σε μία... ροζ βαλίτσα και την πήγαινε κυριολεκτικά "πακέτο" στο σπίτι του. Ωστόσο, εργάτες που απασχολούνταν στην οικοδομή είχαν περιέργεια να μάθουν τι μετέφερε ο άντρας κάθε λίγο και λιγάκι με τη ροζ βαλίτσα, ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι μπορεί να υπήρχε άνθρωπος εκεί μέσα, που ίσως και να είχε πέσει θύμα απαγωγής. Τελικά, κάλεσαν την αστυνομία, η οποία μπήκε στο διαμέρισμα του 52χρονου και ανακάλυψαν την 50χρονη στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας. Η γυναίκα τους εξήγησε όλη την ιστορία, ωστόσο δεν απέφυγε τη σύλληψη και ολιγοήμερη φυλάκιση, αφού η είσοδος στην πολυκατοικία της ήταν απαγορευμένη.

3. Ποιος είπε ότι η ψήφος στις εκλογές δεν μπορεί ακόμα και να... σκοτώσει. Την περασμένη Κυριακή οι Γάλλοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών της χώρας. Το αυτό έπραξε και μια 86χρονη γυναίκα στην πόλη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας, η οποία πήγε κανονικά μέχρι το εκλογικό τμήμα, επέλεξε το ψηφοδέλτιο της αρεσκείας της, το έβαλε στο φάκελο, πήγε μέχρι την κάλπη, το έριξε και εκείνη τη στιγμή υπέστη καρδιακό επεισόδιο. Μετάνιωσε για την ψήφο της; Κουράστηκε από την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε δυο μήνες; Είχε αγωνία για το αποτέλεσμα; Ήταν τυχαίο: Κανείς δε γνωρίζει. Πάντως, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, οι οποίοι έσπευσαν στο εκλογικό τμήμα στις 12.46 το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, η γυναίκα δεν τα κατάφερε και απεβίωσε. Επειδή και στην Ελλάδα μας βλέπω να έχουμε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις καλοκαιριάτικα, ας το προσέξουμε λίγο με τους παππούδες και τις γιαγιάδες που πρέπει να τρέχουν κάθε τρεις και λίγο στις κάλπες να ψηφίσουν.

4. Μια ενδιαφέρουσα δικαστική απόφαση που έβγαλε την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο της Ατλάντα στις ΗΠΑ αλλάζει τα δεδομένα για τις γυναίκες που έμειναν χήρες, όταν ο άντρας τους απεβίωσε κατά τη διάρκεια μιας απιστίας. Το 2009, ένας 31χρονος αστυνομικός από την Ατλάντα υπέστη καρδιακό επεισόδιο και τελικά απεβίωσε κατά τη διάρκεια ενός τρίο, δηλαδή κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης του με μια άλλη γυναίκα και με έναν φίλο του. Με την απόφαση της περασμένης Παρασκευής, το δικαστήριο έκρινε κατά ως υπεύθυνους για το θάνατο του νεαρού άνδρα τους γιατρούς του σε ποσοστό 60%, επειδή δεν τον είχαν προειδοποιήσει ότι η καρδιά του δεν άντεχε σε μια τόσο έντονη και απαιτητική σωματική δραστηριότητα, όπως το ερωτικό threesome. Αν και στην αγωγή της οικογένειας καταδικαζόταν η απιστία, ωστόσο γινόταν συσχετισμός της σωματικής καταπόνησης του 31χρονου αστυνομικού με κάποια άλλη φυσική δραστηριότητα στην οποία θα μπορούσε να εμπλακεί, π.χ. αν συμμετείχε σε αγώνα δρόμου, επιχείρημα το οποίο έπεισε τους δικαστές. Τελικά, η χήρα του νεαρού αστυνομικού θα αποζημιωθεί με 5 εκατομμύρια δολάρια, αν και οι γιατροί που καταδικάσθηκαν προτίθενται να ασκήσουν έφεση. Απατημένες χήρες όλου του κόσμου ενωθείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου