16 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!


Σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου το μεν ανθρώπινο είδος θα καταστραφεί, οι δε κατσαρίδες θα επιβιώσουν. Και γιατί όχι, αφού το ελάχιστα συμπαθές έντομο καταφέρνει να επιζήσει για 20 μέρες χωρίς φαγητό, δύο εβδομάδες χωρίς νερό, ενώ αντέχει για αρκετές ημέρες ακόμη κι αν την.. αποκεφαλίσετε!
Αναμφίβολα ένα από τα πιο σιχαμερά είδη του ζωικού βασιλείου, η κατσαρίδα κατακλύζει τις κουζίνες και τα λουτρά πολλών σπιτιών στις πόλεις με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται και από απόψεως υγιεινής. Για παράδειγμα, μία από τις αγαπημένες τροφές της κατσαρίδας είναι τα υπολείμματα οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσα σας, αν δεν έχετε προηγουμένως προνοήσει να την καλύψετε με καπάκι. Μην απελπίζεστε και μην ετοιμάζεστε να σηκώσετε τα χέρια ψηλά και να παραδοθείτε στις κατσαρίδες του σπιτιού σας. Οκ, υπάρχει και το γνωστό εντομοκτόνο που ψεκάζει την κατσαριδούλα "τη μικρή Τερέζα", αλλά γιατί να χρησιμοποιήσετε χημικά και γιατί να ξοδέψετε και χρήματα για χάρη τους; Υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες με υλικά που σίγουρα έχετε όλοι στο σπίτι σας.
Η μία λύση είναι να ετοιμάσετε μια παγίδα. Θα χρειαστείτε ένα γυάλινο βαζάκι, που αλλιώς θα το πετούσατε, φρούτα που είναι αγαπητά στις κατσαρίδες, όπως για παράδειγμα μπανάνες, μήλα ή ακόμα και πατάτες, και λίγη βαζελίνη. Ρίξτε στο βαζάκι καναδυό φέτες μπανάνα ή μήλο και στη συνέχεια αλείψτε το στόμιο του βάζου με λίγη βαζελίνη. Η κατσαρίδα θα μυρίσει το αγαπημένο της έδεσμα-παγίδα, όμως στη διαδρομή θα κολλήσει στη βαζελίνη, από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει όσο και να το προσπαθήσει. 
Αν πάλι τις λυπάστε και λίγο τις καημένες και δε θέλετε να τις βλέπετε να τραβάνε το μαρτύριο της βαζελίνης, κάντε κάτι πιο απλό. Κρατείστε τις μακριά από το σπίτι σας. Πώς; Με τη βοήθεια του αγγουριού. Όσο οι κατσαρίδες αγαπούν την μπανάνα, άλλο τόσο σιχαίνονται το αγγούρι. Βάζοντας φέτες αγγουριού στις γωνιές της κουζίνας, οι κατσαρίδες θα μυρίζουν την απωθητική για εκείνες μυρωδιά και ούτε που θα τολμήσουν να ξεμυτίσουν από τις κρυψώνες τους.
Αγγούρια, μπανάνες, βαζελίνη.... υλικά που για κάποιο διεστραμμένο λόγο παραπέμπουν έναν μέσο άνθρωπο στο σεξ, είναι ικανά να κρατήσουν τις κατσαρίδες μακριά από την κουζίνα σας. Άβυσσος η "ψυχή" της μικρής Τερέζας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου