15 Μαΐου 2012

Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΜΕ... ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΓΟΗΤΕΙΑ!


Ήταν Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 1988 και ώρα 13.30, όταν το ελληνικό κοινό παρακολούθησε το πρώτο επεισόδιο της περιβόητης αμερικανικής σαπουνόπερας "Τόλμη και γοητεία" από τη συχνότητα της ΕΤ1. Το ελληνικό κοινό, που έως τότε - εκτός των πολύ δημοφιλών ελληνικών σήριαλ - ήταν συνηθισμένο σε εβδομαδιαία σαπούνια τύπου "Δυναστεία" ή σε βραζιλιάνικες τηλενουβέλες, καθηλώθηκε από το καινούριο αυτό σήριαλ που εισήγαγε νέα τηλεοπτικά ήθη. Πολλές νοικοκυρές έκαιγαν το φαγητό ή τροποποιούσαν το πρόγραμμα με τις δουλειές του σπιτιού για να μη χάσουν στιγμή από τις εξελίξεις που συγκλόνιζαν την οικογένεια Φόρεστερ και κυρίως, από το δίλημμα του Ριτζ Φόρεστερ, ο οποίος ήταν διχασμένος ανάμεσα στη φιλόδοξη Μπρουκ Λόγκαν και τη γλυκιά Καρολάιν Σπένσερ.
Η τελευταία μάλιστα, η οποία ταλαιπωρούσε τον Ριτζ λόγω της επιθυμίας της να μην έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του μέχρι το γάμο τους, αν και εν τω μεταξύ έπεσε θύμα βιασμού σοκάροντας τους Έλληνες τηλεθεατές που δεν είχαν συνηθίσει να παρακολουθούν τέτοιες ιστορίες μεσημεριάτικα, ήταν τόσο πολύ δημοφιλής στη χώρα μας, ώστε οι περισσότεροι αποκαλούσαν το σίριαλ απλά με το όνομα της ηρωίδας, δηλαδή "Καρολάιν". ("Εσείς την παρακολουθείτε την Καρολάιν;" "Δε χάνουμε σκηνή. Όλη η οικογένεια μαζεύεται γύρω από το τραπέζι και μάλιστα το γράφουμε και στο βίντεο για τα παιδιά που γυρνάνε από το σχολείο", θα μπορούσε να είναι ένας τυπικός διάλογος της εποχής).
Ο Ριτζ και η Καρολάιν (αλλά και η Μπρουκ, η Στέφανι, ο Έρικ, ο Θορν κλπ) ήταν τόσο δημοφιλείς, ώστε γινόταν πραγματικά πανζουρλισμός κάθε φορά που επισκέπτονταν τη χώρα μας. Φαντάζεστε λοιπόν πόσο απογοητεύτηκαν οι τηλεθεατές, όταν η Τζοάνα Τζόνσον, η ηθοποιός που υποδυόταν την Καρολάιν Σπένσερ, αποχώρησε από το σήριαλ ύστερα από λίγα χρόνια και η δημοφιλής Καρολάιν πέθανε από ανίατη ασθένεια στα χέρια του συζύγου της - επιτέλους - Ριτζ (αφού βέβαια προηγουμένως είχε παντρευτεί τον αδερφό του τον Θορν, από τον οποίο όμως τελικά χώρισε). Λόγω διαμαρτυρίας του τηλεοπτικού κοινού (των ευρωπαϊκών χωρών, όπου η "Τόλμη και Γοητεία" σάρωνε σε τηλεθεάσεις), τελικά η Τζοάνα Τζόνσον επέστρεψε ύστερα από ένα χρόνο στο σίριαλ, υποδυόμενη αυτήν τη φορά την Κάρεν Σπένσερ, τη χαμένη, δίδυμη αδελφή της αδικοχαμένης Καρολάιν, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσαν οι πάντες, όπως συμβαίνει συχνά στις σαπουνόπερες. Αν και οι τηλεθεατές περίμεναν να αναβιώσει το φλερτ με τον Ριτζ Φόρεστερ, κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη, αλλά η Κάρεν ακολούθησε άλλα μονοπάτια, μέχρι που η Τζόνσον αποχώρησε και πάλι από το σίριαλ πραγματοποιώντας έκτοτε ελάχιστες, έκτακτες εμφανίσεις. 


Πρόσφατα, η Κάρεν Σπένσερ επέστρεψε στα πλατό του "Τόλμη και Γοητεία" (το οποίο εξακολουθεί να προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, ενώ στη χώρα μας οι φαν της σειράς το παρακολουθούν από τη συχνότητα της ΕΤ3, αφού προηγουμένως η σειρά προβλήθηκε από τα περισσότερα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια), μόνο που αυτή τη φορά ήρθε εντελώς ανανεωμένη. Έχει μία κόρη που ονομάζεται - τι  σύμπτωση - Καρολάιν, ενώ η ίδια διατηρεί δεσμό με μία... γυναίκα! Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σε πρόσφατη συνέντευξη της στο αμερικανικό τηλεοπτικό περιοδικό TV GUIDE, η ηθοποιός Τζοάνα Τζόνσον βγήκε δημόσια και αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται απλά για έναν ακόμη ρόλο, καθώς και η ίδια στην πραγματική της ζωή είναι ομοφυλόφιλη.
Στη συνέντευξή της η Τζόνσον εκμυστηρεύεται πόσο δύσκολο της ήταν όλα αυτά τα χρόνια να παραδεχτεί ανοιχτά τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, φοβούμενη κατ' αρχήν την αντίδραση του τηλεοπτικού κοινού αλλά και τηλεοπτικών παραγωγών, που ενδεχομένως να πίστευαν ότι δε θα μπορούσε να φαίνεται πειστική σε ερωτικές σκηνές με άνδρες. Άλλωστε και τώρα ακόμα δηλώνει ότι ανησυχεί για τις αντιδράσεις των τηλεθεατών, οι οποίοι είναι πιθανό να δυσαρεστηθούν από τη συγκεκριμένη αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή. Ωστόσο, η Τζόνσον δεν κρύβει ότι υπήρξε ερωτευμένη με τον συμπρωταγωνιστή της Ρον Μος, τον Ριτζ Φόρεστερ, "κάτι που με μπέρδεψε ακόμη περισσότερο", όπως δηλώνει χαρακτηριστικά. Άλλωστε, εκτιμά ότι ακριβώς λόγω της πολύ καλής χημείας που είχε μαζί του στην οντισιόν, κατάφερε και κέρδισε τον ρόλο. Βέβαια, οι δυο τους δεν είχαν ποτέ ερωτικό δεσμό, ενώ και η ίδια διευκρινίζει ότι δεν είναι αμφιφυλόφιλη, αλλά λεσβία, αν και στο παρελθόν προσπάθησε να βγει ραντεβού με άντρες. Όπως δηλώνει στη συνέντευξη, αγαπάει μεν τους άντρες, ωστόσο "δεν είμαι ερωτευμένη μαζί τους". Αφηγείται χαρακτηριστικά μια στιγμή από τα γυρίσματα του σίριαλ, όταν γύρισε μια σκηνή για το πώς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ο γάμος του Ριτζ με την Καρολάιν, εάν εκείνη δεν είχε πεθάνει: "(Η Καρολάιν) ήταν παντρεμένη με τον Ριτζ, είχαν δύο παιδιά και ζούσαν μια θαυμάσια ζωή. Όταν τελειώσαμε το γύρισμα, έτρεξα στο καμαρίνι μου και έκλαιγα, επειδή ήξερα ότι ποτέ δε θα είχα μια τέτοια ζωή". Η αλήθεια πάντως είναι ότι στην προσωπική της ζωή η Τζοάνα Τζόνσον είναι παντρεμένη εδώ και τέσσερα χρόνια με μια γυναίκα, την Μισέλ Άγκνιου, με την οποία μάλιστα έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά, ηλικίας 5 και 2 ετών.
Στους περισσότερους συμπρωταγωνιστές της στο "Τόλμη και Γοητεία" το αποκάλυψε το 1991, όταν επέστρεψε στα πλατό ως Κάρεν Σπένσερ. Η μόνη ηθοποιός στην οποία το είχε εκμυστηρευτεί από τα πρώτα επεισόδια της σειράς ήταν η Σούσαν Φλάνερι, η ηθοποιός που υποδύεται την επιβλητική Στέφανι Φόρεστερ, για τις ερωτικές προτιμήσεις της οποίας έχουν επίσης γίνει διάφορες εικασίες κατά καιρούς. Εξομολογείται ότι το άτομο με το οποίο ένιωθε τη μεγαλύτερη δυσκολία να μοιραστεί το μικρό της μυστικό ήταν η Κάθριν Κέλι Λανγκ (η Μπρουκ για τους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς), αν και τελικά αποδείχτηκε ότι οι ανησυχίες της ήταν υπερβολικές. Ο φόβος που ένιωθε όλα αυτά τα χρόνια στο να μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική της ζωή σχετίζεται και με την απόρριψη που εισέπραξε η Τζοάνα Τζόνσον από τη μητέρα της, όταν σε ηλικία 23 ετών θέλησε να κάνει το μεγάλο βήμα και να της αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλη: "Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που του το είχα πει. Αυτό έγινε προτού καν να έχω σχέση με μια άλλη γυναίκα. Τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας μου ήταν πολύ σκληροί μαζί μου. Η απάντησή τους μου ράγισε την καρδιά. Η μητέρα μου μου είπε κάποτε, «Δεν μπορείς απλά να είσαι άγαμη;" Της είπα, "Δεν είναι τόσο πολύ για το σεξ. Δεν θέλω να ζήσω τη ζωή μου χωρίς αγάπη και συντροφικότητα"". Δυστυχώς, η σχέση μάνας και κόρης δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, ενώ η μητέρα της Τζόνσον έχει πλέον αποβιώσει. Αντίθετα, έχει αποκαταστήσει τη σχέση της με τον πατέρα της ύστερα από ένα διάστημα τριών δύσκολων ετών, κατά το οποίο εκείνος δεν της μιλούσε, και πλέον αποτελεί κομμάτι της οικογενειακής της ευτυχίας με την Μισέλ και τα δυο τους παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζοάνα Τζόνσον είναι η πρώτη ηθοποιός σαπουνόπερας που δηλώνει δημόσια την ομοφυλοφιλία της, παρότι πολλές είναι οι φήμες που ακούγονται κατά καιρούς για διάφορους ηθοποιούς αυτού του είδους των σίριαλ, κάτι που εμμέσως επιβεβαιώνει και η ίδια, αν και δε λέει ονόματα, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωταγωνιστής σε μια σαπουνόπερα ταυτίζεται τόσο πολύ με το ρόλο του στα μάτια των τηλεθεατών, ώστε είναι διπλά δύσκολο για εκείνον να προβεί σε μια τόσο σημαντική αποκάλυψη για την προσωπική του ζωή, που να ανατρέπει ουσιαστικά το προφίλ του ήρωα που ενσαρκώνει καθημερινά στη μικρή οθόνη.


Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο επεισόδιο της "Τόλμης και Γοητείας".
Αποχαιρετισμός στη Στέφανι Φόρεστερ!
Η ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗΣ "ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ", ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
και
ΣΤΑΡ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΣΕ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου