5 Οκτωβρίου 2012

Ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα on camera και η προκλητική αδιαφορία όσων ήταν μάρτυρες


Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η ζωή στις πόλεις έχει αποξενώσει τους ανθρώπους και αυτό το συμπέρασμα ισχύει παγκόσμια. Το περιστατικό που θα παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο (διάρκειας 1΄.07΄΄) είναι χαρακτηριστικό. 
Το ερασιτεχνικό βίντεο κατέγραψε ένα τροχαίο ατύχημα σε μια ρωσική - μάλλον - πόλη τον Οκτώβριο του 2010, όταν ένα μηχανάκι συγκρούστηκε με δύναμη μ' ένα αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα έστριβε. Η μοτοσυκλέτα προσέκρουσε στα πλάγια του αυτοκινήτου, ενώ ο μοτοσικλετιστής έφερε μια τούμπα στο καπό, προτού προσγειωθεί στο δρόμο. Ευτυχώς, στο βίντεο δε φαίνεται να έπαθε κάτι σοβαρό, το εξωφρενικό, όμως, είναι η απάθεια των άλλων αυτοκινήτων και των πεζών που παρακολουθούσαν αδιάφορα τη σκηνή, χωρίς να τρέξει ούτε ένας να βοηθήσει, να δείξει έστω κάποιο ενδιαφέρον για τον οδηγό της μοτοσικλέτας. Τα αυτοκίνητα συνέχισαν την πορεία τους, ενώ οι πεζοί σε μια παρακείμενη στάση απλά κοιτούν απαθείς. 
Ο άνθρωπος κατάφερε να εξελίξει το πνεύμα του, να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του και να μεγαλουργήσει, όταν πριν εκατομμύρια χρόνια άρχισε να οργανώνεται σε μικρές κοινότητες. Όσο οι κοινότητες αυτές μεγάλωναν με το πέρασμα του χρόνου, τόσο μεγαλύτερη ήταν η σύνθεση των ιδεών και κατά συνέπεια η πρόοδος της ανθρωπότητας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, αν διευρύνεται κάτι είναι η αποξένωση των ανθρώπων και η κυνική απάθεια. Δείτε το βίντεο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου