3 Οκτωβρίου 2012

Η σεφ των σταρ του Χόλιγουντ αποκαλύπτει τα αγαπημένα τους φαγητά.


Η Κέιτ ΜακΆλουν είναι γνωστή ως η "σεφ των σταρ". Έχει ετοιμάσει φαγητά για επίσημα δείπνα, για τα γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών, ενώ με αρκετούς από αυτούς ανέπτυξε και φιλική σχέση μαγειρεύοντας ακόμη και στα σπίτια τους. Ορισμένοι από τους σταρ του Χόλιγουντ που την προτιμούν είναι ο Ορλάντο Μπλουμ με τη σύζυγο του Μιράντα Κερ, η Γκουίνεθ Πάλτροου με το σύζυγό της Κρις Μάρτιν, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη σύζυγο του Κέιτ Κάπσο, η Μεγκ Ράιαν, η Κόρτνεϊ Κοξ και ο Ντέιβιντ Αρκέτ.
Τον τελευταίο χρόνο, η ΜακΆλουν εργάζεται στην Αυστραλία σε συνεργασία με τη μητέρα της ηθοποιού Μιράντα Κερ. Σε συνέντευξη της σε αυστραλιανό σάιτ για θέματα υγείας, αποκάλυψε τα αγαπημένα πιάτα των καλύτερων διάσημων πελατών της. 
Πρώτη και καλύτερη, εκείνη που άνοιξε στην ΜακΆλουν τις πόρτες του Χόλιγουντ, ήταν η Γκουίνεθ Πάλτροου. Γνωρίστηκαν στα πλατό της ταινίας Irom Man. Η Πάλτροου εντυπωσιάστηκε σε τέτοιο βαθμό, ώστε στη συνέχεια προσέλαβε την ΜακΆλουν να της μαγειρεύει στο σπίτι δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το αγαπημένα φαγητά της ξανθιάς ηθοποιού είναι τα ασιατικά τυλιγμένα σε ρυζόχαρτο, οι γαρίδες, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα βότανα και μια ασιατική σάλτσα με αγαύη (ένα κακτοειδές φυτό) και ταμάρι, το οποίο παρασκευάζεται από φασόλια σόγιας. Το αγαπημένο της γλυκό είναι τα blondies, που περιέχουν καραμέλα, σοκολάτα και καρύδα.
Μέσω της Πάλτροου, η ΜακΆλουν γνωρίστηκε με τον Ορλάντο Μπλουμ και τη Μιράντα Κερ. Οι αγαπημένες τροφές της Κερ είναι ο άγριος σολομός, τα φρέσκα λαχανικά, το κινόα, το κακάο σε σκόνη και οι καρύδες. Αν αναρωτιέστε τι είναι το κινόα, πρόκειται για λατινοαμερικανικό φυτό, που συγκαταλλέγεται στα ψευδοδημητριακά. Ο Μπλουμ αγαπάει ιδιαίτερα τα μπέργκερ γαλοπούλας. Γενικότερα, πάντως, το ζευγάρι προτιμάει τα πιστοποιημένα βιολογικά τρόφιμα, χωρίς ή με χαμηλή γλουτένη.
Μέσω της Πάλτρου, η "σεφ των σταρ"  γνώρισε και το ζεύγος Σπίλμπεργκ, όταν μια μέρα επισκέφτηκαν το σπίτι της ηθοποιού και δοκίμασαν τη μαγειρική της ΜακΆλουν. Από τότε και για τα επόμενα τρία χρόνια, τους μαγείρευε στο σπίτι τους περίπου δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με τη σεφ, η κουζίνα των Σπίλμπεργκ είναι η καλύτερη στην οποία έχει μαγειρέψει η ίδια. Η αδυναμία του γνωστού σκηνοθέτη είναι η πίτα από κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ενώ η σύζυγος του προτιμά τις πιπεριές jalapeno.
Ιδιαίτερη σχέση είχε αναπτύξει η ΜακΆλουν και με το (πρώην) ζεύγος Κοξ-Αρκέτ, καθώς ετοίμαζε το μενού στα κυριακάτικα πάρτι που διοργάνωναν στο σπίτι τους στο Μαλιμπού. Η "Μόνικα" της σειράς ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ προτιμάει τη μεσογειακή κουζίνα, όπως κοτόπουλο με τομάτα, βασιλικό και σάλτσα σκόρδου ή ένα λευκό ψάρι με βότανα. Όσον αφορά τα ζυμαρικά, προτιμά όσα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Όσον αφορά τον Ντέιβιντ Αρκέτ, εκείνος προτιμάει τα μαύρα φασόλια, το κύμινο και τη σούπα με τσίλι. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου