30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΣΤΡΕΪΖΑΝΤ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΣΕ Μ' ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΑΝΤΡΑ


Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ είναι μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς και τραγουδίστριες των Αμερικανών. Παράλληλα, αποτελεί παγκόσμιο gay icon. Ξέρατε, όμως, ότι η πρώτη της σχέση ήταν μ' έναν αμφιφυλόφιλο άνδρα, τον οποίο μάλιστα η ίδια έπιασε να την απατά μ' έναν άλλο άνδρα μέσα στο ίδιο τους το διαμέρισμα; 
Τον ερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το βιογραφικό βιβλίο "Hello Gorgeous: Becoming Barbra Streisand" από την πένα του William J. Mann και με φροντίδα του εκδοτικού οίκου Houghton Mifflin Harcourt. Ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο προδημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα New York Daily, τα οποία αφορούν τον πρώτο έρωτα της Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, τον επίσης ηθοποιό Μπάρι Ντέννεν, ο οποίος σήμερα είναι 74 ετών, δηλαδή τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από τη Στρέιζαν, με την οποία γνωρίστηκε το 1960. Ας διαβάσουμε ένα μικρό μέρος από τα αποσπάσματα που δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα: 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
"Ο Μπαρέ ήταν ένα πλουσιόπαιδο - ένας "κακομαθημένος του Μπέβερλι Χιλς" σύμφωνα με τα δικά του λόγια. Μεγάλωσε σ' ένα πολυτελές, μοντέρνο, γυάλινο σπίτι στο Κολντγουότερ Κάνιον με πισίνα και αυλή και υπηρέτες και κηπουρούς. Όταν ο Μπαρέ ανακοίνωσε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, ο πατέρας του δεν προσπάθησε να τον μεταπείσει, αλλά πρόθυμα τον έγραψε στο τμήμα θεάτρου του UCLA. Μετά την αποφοίτηση, ξόδεψε πολλά χρήματα για τη μετακόμιση του Μπαρέ στη Νέα Υόρκη. ... Φίλοι προέβλεπαν ότι το χρυσό αγόρι, ο Μπαρέ Ντέννεν, βρισκόταν στο δρόμο για μεγάλα πράγματα. 
Ήταν είκοσι δύο. Η Μπάρμπαρα είχε μόλις κλείσει τα δεκαοκτώ. Στο πρώτο του ραντεβού, ενώ μοιράζονταν μια ψητή πατάτα με κρέμα γάλακτος και πράσο σ' ένα δείπνο στο κέντρο της πόλης, εκείνη τον διατρυπούσε σαν ερευνητής δημοσιογράφος. Πώς ήταν να έχει μια πραγματική υπηρέτρια; Πώς έμοιαζε η πισίνα του; Τι αυτοκίνητα οδηγούσαν οι γονείς του; Τι γούνες είχε η μητέρα του; Ο Μπαρέ βρήκε τις ερωτήσεις της σαγηνευτικές. Δεν υπήρχε κανείς σαν αυτή στην Καλιφόρνια".

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ
"Οι δυο τους βρίσκονταν στο διαμέρισμα του στην οδό West Ninth Street, αριθμός 69. Τα παράθυρα ήταν ερμητικά κλειστά για να διώξουν μακριά το θόρυβο από την κίνηση στο δρόμο από κάτω. Η Μπάρμπαρα δε θα έπρεπε πλέον να περιμένει εβδομάδες ή να πληρώνει μεγάλα ποσά για να να ετοιμάσει ένα δίσκο, όπου θα τραγουδάει. Ο Μπαρέ είχε την τελευταία τεχνολογία ακριβώς εδώ, στο διαμέρισμα του, και επρόκειτο να της δώσει μια κασέτα εκείνο το απόγευμα.
Είχε φτάσει, ως συνήθως, κουβαλώντας τις τσαλακωμένες χαρτοσακούλες με τα ψώνια. Φτερά και ρούχα με παγιέτες κατρακύλησαν από την κορυφή μιας από τις τσάντες. Μια άλλη ήταν έτοιμη να σκιστεί από τη συλλογή της με κουμπιά και κομμάτια υφασμάτων. Μια τρίτη τσάντα είχε ψεύτικα κοσμήματα και παπούτσια. Όμως μια τέταρτη τσάντα ήταν μια σχετικά νέα προσθήκη στα πράγματα της Μπάρμπαρα. Ο Μπαρέ πρόσεξε ότι κουβαλούσε κράκερ, φρούτα και μπουκάλια με χυμό. Γνώριζε ότι εκείνη ζούσε μια μάλλον νομαδική ζωή εκείνη την περίοδο, καθώς είχε εξαναγκαστεί να αφήσει το διαμέρισμα της λόγω έλλειψης χρημάτων. Έμενε σε διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων στο γραφείο του αδερφού της στο West Forty-fifth Street και μερικές φορές καθόταν στα σπίτια φίλων, τους οποίους ο Μπαρέ δεν γνώριζε, οι οποίοι ζούσαν στο West Forty-fifth Street. Μπορούσε να προσφέρει περισσότερα από μια συμπάθεια ή από το να εκφράσει την ανησυχία του για τις συνθήκες της ζωής της. Η Μπάρμπαρα θα τον σταματούσε επιμένοντας ότι είναι καλά.
Ο Μπαρέ παρακολουθούσε και άκουγε. Ήταν καλή. Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία γι' αυτό. Πολύ καλή. Αναρωτιόταν γιατί η Μπάρμπαρα δεν του είχε πει ποτέ ότι μπορούσε να τραγουδήσει. Σίγουρα εκείνη ήξερε την αγάπη του για τη μουσική. Το βρήκε πολύ παράξενο. Σίγουρα η Μπάρμπαρα δεν ήταν ποτέ ντροπαλή, όταν επρόκειτο ν' αναγγείλει ή να επιδείξει τα ταλέντα της.
Ο Μπαρέ της είπε ότι έπρεπε να κάνει κάτι με τη φωνή της. Ήταν ένα χάρισμα, για το οποίος εκείνος δε γνώριζε τίποτε. Η ικανότητα της να τραγουδάει της άνοιγε μια νέα, ολόκληρη γκάμα επιλογών. 
Η Μπάρμπαρα του είπε ότι θα το σκεφτόταν. Όμως τίποτα, είπε, δεν μπορούσε να μπει στο δρόμο της, να γίνει ηθοποιός".

Η ΑΠΙΣΤΙΑ
Ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς. Τον είχε αφήσει μόνο του στο διαμέρισμα τους, χωρίς να του πει πού θα πήγαινε ούτε πότε θα επέστρεφε. Τελικά ο Μπαρέ αποφάσισε ότι δε θα καθόταν μόνος του στο σπίτι την παραμονή Πρωτοχρονιάς. 
Δεκαπέντε μίλια νοτιοδυτικά, το ίδιο αισθανόταν και η Μπάρμπαρα. Σ' ένα κλαμπ στο Στέιτεν Άιλαντ με μία φίλη της, η Μπάρμπαρα προσφέρθηκε να τραγουδήσουν μερικά τραγούδια, αν ο διευθυντής την πλήρωνε 50 δολάρια. Άρεσε στο πλήθος, όμως μερικοί από αυτούς δεν έδειξαν ενδιαφέρον για τη φίλη της, η οποία ήταν μαύρη. Έτσι, ενώ η Μπάρμπαρα τραγουδούσε, ο διευθυντής έκανε μια χειρονομία για κόψιμο χρημάτων.....
Σε τέτοια κατάσταση βρισκόταν, όταν η Μπάρμπαρα επέστρεφε στο διαμέρισμα. Μπήκε στο διαμέρισμα για ν' ανακαλύψει ότι ο Μπαρέ έκανε σεξ μ' έναν ανοιχτόχρωμο, μαύρο άνδρα, τον οποίο εκείνη δεν γνώριζε. Εκείνη τη στιγμή, η σοκαριστική αλήθεια των εννέα μηνών που ήταν μαζί, ξαφνικά ήρθε να την καταρρακώσει - μια αλήθεια που η ίδια γνώριζε, φυσικά, όμως έκανε το καλύτερο να την μπλοκάρει από τη σκέψη της.
Όταν η Μπάρμπαρα ερωτεύτηκε τον Μπαρέ, είχε μόλις κλείσει τα δεκαοκτώ. Ήταν ο πρώτος της έρωτας. Ήταν νέα, αθώα και άπειρη. Έδωσε στον Μπαρέ το σώμα της. Όταν αργότερα ρωτήθηκε αν θυμάται τη νύχτα που έχασε την παρθενιά της, απάντησε "πολλά, ναι". Αυτό ήταν επειδή είχε δώσει στον Μπαρέ περισσότερα από το σώμα της. Του είχε δώσει την καρδιά της. Νόμιζε ότι είχε αλλάξει, ότι εκείνη τον είχε αλλάξει, φτάνοντας στο σημείο να μιλάνε μέχρι και για γάμο. τώρα οι ψευδαισθήσεις θρυμματίζονταν γύρω της σαν γυαλί. Η εικόνα του Μπαρέ και του εραστή του σφραγίστηκε στον εγκέφαλο της. Θα παραδεχόταν ότι θα ζούσε μ' αυτό για το υπόλοιπο της ζωής της". 

Να σημειωθεί ότι στη σχέση του με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και στο πώς σταδιακά ανακάλυψε την ομοφυλοφιλία του, αναφέρθηκε και ο ίδιος ο Μπάρι Ντέννεν στο αυτοβιογραφικό του βιβλίο "My Life with Barbra: A Love Story" που κυκλοφόρησε το 1997.
Περισσότερα αποσπάσματα από την προδημοσίευση του βιβλίου του William J. Mann μπορείτε να διαβάσετε (στα αγγλικά) στη σελίδα www.nydailynews.com/entertainment/barbra-streisand-book-tells-brooklyn-born-superstar-heart-broken-barry-dennen-article-1.1168967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου