2 Ιουνίου 2013

Πώς μπορεί κάποιος να μπει στη φυλακή για μια ανοησία που έκανε πριν πέντε χρόνια, από ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube (βίντεο)


Σου αρέσει ν' ανεβάζεις στο youtube και να μοιράζεσαι με φίλους, αλλά και αγνώστους, βίντεο με τις τελευταίες σου τρέλες, για τις οποίες προφανώς είσαι και πολύ περήφανος; Κανένα πρόβλημα, αρκεί να μην παραβιάζεις κάποιο νόμο, γιατί μπορεί να καταλήξεις ακόμη και στη φυλακή, ενώ δεν θα έχεις να κατηγορείς κανέναν άλλο εκτός από τον ίδιο σου τον εαυτό.

Στην περίπτωση ενός Ελβετού μοτοσικλετιστή, που με τέρμα τα γκάζια δεν άφησε κανόνα του ελβετικού Κ.Ο.Κ.  που να μην έχει παραβιάσει, ο "ένοχος" ήταν ένας φίλος του, που είχε την ατυχή έμπνευση ν' ανεβάσει στη δημοφιλή σελίδα ένα βίντεο που γυρίστηκε πριν πέντε χρόνια και "έκαψε" τον παραβάτη αναδρομικά. 
Το μακρινό 2007, ο μοτοσικλετιστής της ιστορίας μας, κάτοικος Γενεύης, είχε την ιδέα να τοποθετήσει κάμερα στο τιμόνι της μηχανής του, μίας Σουζούκι 750 κυβικών, ως ντοκουμέντο απόδειξης του "κατορθώματος" του, να διανύσει μια απόσταση 15 χιλιομέτρων σε οκτώμισι μόλις λεπτά - ενώ αν τηρούσε κατά γράμμα τους κανόνες του κώδικα οδικής κυκλοφορίας θα έπρεπε να διανύσει τη συγκεκριμένη απόσταση σε... μισή ώρα. 
Πώς το κατάφερε αυτό; Δε σταματούσε στο φανάρι, όταν άναβε το κόκκινο, έκανε αντικανονικές προσπεράσεις και φυσικά έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα, που άγγιζε ακόμη και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα. - ο μέσος όρος ταχύτητας συνολικά ήταν 105 km/h. Τότε, κατάφερε να τη βγάλει χωρίς να έχει κάποια ανεπιθύμητη συνάντηση με τροχονόμο, αλλά και χωρίς να τον καταγγείλει κάποιος στην αστυνομία... μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.
Ένας αφελής φίλος του θεώρησε πολύ κουλ και γαμάτο το βίντεο -στην πραγματικότητα ήταν πολύ ηλίθιο- και το ανέβασε στο youtube. Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 10 ημέρες για να γίνει η ταυτοποίηση του οδηγού, παρόλο που το πρόσωπο του δεν φαινόταν καν στο βίντεο, όπως και κανένα άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο της μοτοσυκλέτας. Σύμφωνα με ελβετική εφημερίδα, ο Ελβετός "πειρατής της ασφάλτου" αρχικά προσπάθησε να το σκάσει από τους αστυνομικούς, όταν εκείνοι έφτασαν στο σπίτι του για να τον συλλάβουν, αλλά δεν τα κατάφερε.
Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε τον οδηγό σε 18 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία της "πρόκλησης κινδύνου επαπειλούμενου θανάτου στους πεζούς και στους οδηγούς άλλων οχημάτων", ενώ παράλληλα του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 500 ελβετικών φράγκων για χρήση παράνομων ουσιών (συν τα δικαστικά έξοδα).
Δείτε το βίντεο -τουλάχιστον θα πάρετε και μια ιδέα από τη Γενεύη και τη γύρω περιοχή, σε περίπτωση που δεν την έχετε επισκεφτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου