2 Ιουνίου 2013

Μήνυμα ειρήνης μέσα από μια μεταμόσχευση νεφρού σ' έναν Παλαιστίνιο 10 ετών, με δότη ένα αγόρι από το Ισραήλ

Ακόμη και μέσα από μια τραγωδία, ένα ανθρώπινο δράμα, μπορεί ν' αναδυθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, που να γεφυρώσει ακόμη και έχθρες δύο λαών. Γιατί τι είχαν να χωρίσουν στην πραγματικότητα ένα παιδί από το Ισραήλ, ο 3χρονος Νιάμ Ναόρ, που πριν δέκα μέρες έχασε την ζωή του πέφτοντας από ένα παράθυρο, κι ένα 10χρονο αγόρι από την Παλαιστίνη, η ζωή του οποίου σώθηκε χάρη στη μεταμόσχευση νεφρού από τον οργανισμό του νεκρού Νιάμ.
Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Μπεΐλινσον της πόλης Πετάχ Τίκβα στο ανατολικό Ισραήλ. Δεν έγιναν γνωστά τα στοιχεία της ταυτότητας του νεαρού Παλαιστινιού, που μπορεί τώρα να ελπίζει σε μια καλύτερη ζωή, εκτός από τ' ότι ο 10χρονος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση επί επτά χρόνια. 
"Δεν έχει σημασία ποιος παίρνει τα νεφρά, αρκεί λιγότερα παιδιά να χρειάζεται να υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση", σημείωσε ο πατέρας του πρόωρα χαμένου Νιάμ, ενώ ο πατέρας του αγοριού από την Παλαιστίνη δήλωσε ότι δεν είχε λόγια για να εκφράσει τα συναισθήματά του, ενώ ευχαρίστησε την οικογένεια του δότη, επειδή με τη μεταμόσχευση έδωσαν στο γιο του "μια νέα ζωή ύστερα από χρόνια αναμονής". Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Υγείας της χώρας, ο οποίος επαίνεσε τους γονείς του Νιάμ Ναόρ αποκαλώντας τους "πηγή έμπνευσης για όλους".
Στις ιστοσελίδες, εκτός απ' τα θετικά σχόλια μπορεί κάποιος να διαβάσει και ειρωνικές αιχμές που αφήνουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για άτομα που δεν μπορούν ν' αντιληφθούν το βαθύτερο συμβολισμό και το πραγματικό νόημα αυτής της ιστορίας, ότι δηλαδή η ζωή και η προσφορά αγάπης είναι πολύ πιο σημαντικά, πιο δυνατά από τις έχθρες και τα μίση. Αν κάτσουμε και αναλύσουμε με ψυχραιμία τον κόσμο γύρω μας, θα διαπιστώσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως σημαντικότερα απ' όσα μας χωρίζουν. Μας ενώνει το υπέρτατο αγαθό: η ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου