7 Ιουνίου 2013

Τα πραγματικά πρόσωπα των Daft Punk


Οι Daft Punk, που μετρούν 20 χρόνια πετυχημένης καριέρας στην ηλεκτρονική dance μουσική, δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι καλλιτέχνες που έχουν αποφασίσει να μην αποκαλύπτουν το πρόσωπο τους, αλλά προτιμούν να το καλύπτουν σε κάθε δημόσια εμφάνιση τους φορώντας κράνη και δημιουργώντας την αίσθηση ότι δεν είναι άνθρωποι, αλλά ρομπότ. Όπως τα δύο μέλη του συγκροτήματος έχουν δηλώσει σε συνεντεύξεις τους, δεν το κάνουν για λόγους φτηνούς εντυπωσιασμού, αλλά από ντροπαλοσύνη και επειδή θέλουν να κρατήσουν "φυσιολογικές" τις προσωπικές τους ζωές.
Η αλήθεια είναι ότι γνωρίζουμε πολλά στοιχεία για τα δύο μέλη των Daft Punk, τους Γάλλους Guy-Manuel de Homem-Christo και Thomas Bangalter. Για παράδειγμα, ο Bangalter είναι παντρεμένος με Γαλλίδα ηθοποιό, αν και δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις δίπλα της. Όμως δεν θα ήταν δύσκολο για κάποιον παπαράτσι -ακόμη και για έναν φωτορεπόρτερ της πλάκας- να τραβήξει κάποια φωτογραφία του. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες τόσο του Bangalter όσο και του Homem-Christo, οφείλεται προφανώς και στην αποδοχή των "κανόνων του παιχνιδιού" από τους παπαράτσι.
Δεν υπάρχουν φωτογραφίες τους; Χμμ.. εδώ είναι το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι φωτογραφίες των δύο τραγουδιστών υπάρχουν. Μια απλή έρευνα στο google images θα το δείξει. Είναι λίγες μεν, αλλά υπάρχουν. Βρίσκονται εκεί έξω, στην παγκόσμια κοινότητα του ίντερνετ, και μπορεί να τις δει όποιος το επιθυμεί. Μάλιστα, στο youtube έχει ανέβει το βίντεο με τη μοναδική συνέντευξη που έδωσαν οι δυο τους χωρίς τα κράνη -το μακρινό 1995, αν δεν κάνω λάθος. 
Κατά συνέπεια, δεν είναι κατανοητή η φασαρία με τη διαρροή πρόσφατης φωτογραφίας των Daft Punk στο facebook. Ή μήπως το πρόβλημα ήταν ακριβώς επειδή η φωτογραφία ήταν πρόσφατη; Μπα.. δεν έχουν αλλάξει και πολύ εξάλλου. Για όσους δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη: Ένα άλλο ντουέτο της ηλεκτρονικής μουσικής, οι "The Knocks", ανάρτησαν στο facebook μία φωτογραφία των Daft Punk στα γραφεία της δισκογραφικής εταιρίας Columbia. Μετά από λίγη ώρα, και αφού έγινε αναπαραγωγή της χιλιάδες φορές, η φωτογραφία κατέβηκε ξαφνικά, ενώ στη θέση της οι "Knocks" έγραψαν το μήνυμα: "Μάλλον δεν έπρεπε να ποστάρουμε αυτή τη φωτογραφία :X"
Σιγά τ' αβγά. Αφού είναι -σχεδόν- ίδιοι και απαράλλακτοι, όπως και στις... άλλες, πολύ παλαιότερες φωτογραφίες, που υπάρχουν στο ίντερνετ. Πολλή φασαρία για το τίποτα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου