31 Οκτωβρίου 2012

Το Βατικανό υποκλίνεται στον Τζέιμς Μποντ και τα κορίτσια του!


Η βία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δουλειάς του. Αγαπάει τις γυναίκες - ειδικά το σεξ με παντρεμένες. Τον πλαισιώνουν πολλά σέξι κορίτσια, συχνά φορώντας μόνο τα απαραίτητα. Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα περίμενε κανείς ότι θα μπορούσε να γοητεύσει ακόμη και το συντηρητικό Βατικανό. Κι όμως, το κάστρο έπεσε και η επίσημη εφημερίδα του παπικού κράτους μιλάει με τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Είναι ο Μποντ - ο Τζέιμς Μποντ.
Η εφημερίδα L'Osservatore Romano, σε ένα σπάνιο, πλην όμως εντυπωσιακό άνοιγμα στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα, αφιέρωσε σήμερα ένα άρθρο γεμάτο επαίνους για τον δημοφιλή κινηματογραφικό ήρωα, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι διάγει χριστιανικό βίο, και μάλιστα δίπλα  σε αφιέρωμα για τα 500 χρόνια από την ανέγερση Καπέλα Σιστίνα. 
Σχολιάζοντας το Skyfall, την τελευταία ταινία με ήρωα τον θρυλικό κατάσκοπο, η πρεμιέρα της οποίας έγινε πριν λίγες μέρες και αναμένεται να έρθει σύντομα και στη χώρα μας, ο συντάκτης τη χαρακτηρίζει ως "μια από τις καλύτερες της μακράς κινηματογραφικής ιστορίας όλων των εποχών... χωρίς να της λείπει κάποιο από τα συστατικά που έκαναν τον Τζέιμς Μποντ θρύλο". 
Ο Ντάνιελ Κρεγκ αξιολογείται ως "πιο πειστικός από ποτέ", ενώ ο Χαβιέρ Μπαρδέμ στο ρόλο του κακού Ραούλ Σίλβα αποτιμάται ως "ισάξιος του Χρυσοδάκτυλου και του δρ. Νο". Ωστόσο, η εφημερίδα παραλείπει να αναφερθεί στον υποβόσκοντα ερωτισμό που οι κριτικοί διαπίστωσαν στα τετ α τετ των δύο κινηματογραφικών ανταγωνιστών. Όμως η επίσημη εφημερίδα του Βατικανό έπεσε θύμα της γοητείας και των κοριτσιών του μυστικού πράκτορα, τα οποία και χαρακτηρίζει "εξαιρετικά όμορφα".
Ίσως τα καλά λόγια να οφείλονται σε μια πιο συντηρητική απεικόνιση του χαρακτήρα του πράκτορα 007, ο οποίος φέρεται από τον συντάκτη του άρθρου να "ελκύεται λιγότερο από τις απολαύσεις της ζωής, είναι πιο σκοτεινός και εσωστρεφής, λιγότερο ευάλωτος σωματικά και ψυχολογικά κι επομένως πιο ανθρώπινος.... με μια λέξη, πιο αληθινός". Η απορία, ωστόσο, παραμένει: έγινε πιο ανοιχτόμυαλο το Βατικανό ή πιο συντηρητικός ο Μποντ; Η απάντηση στους κινηματογράφους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου