29 Οκτωβρίου 2012

Η φάρσα που έκανε τους θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ να χάσουν τα μαλλιά της κεφαλής τους!



Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια ο Τζάστιν Μπίμπερ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα teen idols παγκοσμίως. Κάθε κίνηση του συζητείται από τους φαν του, οι οποίοι είναι πρόθυμοι ακόμη και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους στο άκουσμα μιας ανυπόστατης φήμης, που ήθελε τον αγαπημένο τους τραγουδιστή να πάσχει από καρκίνο!
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες μέσω της ιστοσελίδας 4chan. Πρόκειται για μια σελίδα ανάρτησης φωτογραφιών, που πολλές φορές κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως μέσο ακτιβιστικής δράσης, αλλά και λαμπρό πεδίο δράσης επίδοξων διαδικτυακών φαρσέρ. Η πλέον πρόσφατη περίπτωση ήταν αυτή με θύμα τον Τζάστιν Μπίμπερ, ενώ η φάρσα ήταν δουλεμένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. 
Στις 23 Οκτωβρίου, οι φαρσέρ διέδωσαν μέσω τουίτερ τη φήμη ότι ο Τζάστιν Μπίμπερ έπασχε από καρκίνο. Αργότερα ανέβηκε η φωτογραφία από ένα ψεύτικο τουίτ του δημοφιλούς gossip τηλεοπτικού σόου Entertaiment Tonight, στο οποίο αναγραφόταν ότι "ο ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ διαγνώστηκε με καρκίνο σήμερα το πρωί. Οι φαν του Μπίμπερ ξυρίζουν το κεφάλι τους για να δείξουν τη συμπαράσταση τους". Ακολούθησε δε και μια φωτογραφία του ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε ξυρίσει το κεφάλι του ως ένδειξη συμπαράστασης!
Με τόσες "έγκυρες" πηγές να ενημερώνουν για τον υποτιθέμενο καρκίνο του Μπίμπερ δεν ήταν λίγοι οι φαν του τραγουδιστή απ' όλον τον κόσμο, που έσπευσαν ν' ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Αρκετοί ανέβασαν μάλιστα τις φωτογραφίες τους στο τουίτερ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που τελικά αποκαλύφθηκε η αλήθεια: όλο αυτό το σκηνικό ήταν μια καλοστημένη φάρσα που καμία απολύτως σχέση δεν είχε με την πραγματικότητα.
Εν τω μεταξύ, κάποιοι φαν-θύματα της φάρσας άρχισαν ν' ανεβάζουν στο youtube διάφορα βίντεο με φωτογραφίες του τραγουδιστή, ενώ παράλληλα καλούσαν τους φαν του Μπίμπερ να ξυρίσουν κι εκείνοι το κεφάλι τους για να συμπαρασταθούν στο 18χρονο τραγουδιστή που θα έχανε τα μαλλιά του λόγω των χημειοθεραπειών. "Είτε είσαι λευκός, μαύρος, άντρας ή γυναίκα, δεν έχει σημασία... Ο Τζάστιν χρειάζεται τη συμπαράσταση μας" διαβάζουμε χαρακτηριστικά σ' ένα από αυτά τα βίντεο. Καθώς τα βίντεο υπάρχουν ακόμη στο youtube, δεν είναι λίγοι οι ανυποψίαστοι που τα βλέπουν κατά τύχη και εξακολουθούν να παρασύρονται, παρόλο που αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται περί απάτης.
Πολλοί είναι εκείνοι που τα έβαλαν με τους φαρσέρ: "Αυτό είναι αηδιαστικό. Ποιος θα ξεκινούσε μια τέτοια φήμη, ο καρκίνος δεν είναι αστείο" έγραψε στο τουίτερ ένας θαυμαστής του τραγουδιστή, ενώ υπάρχουν κι εκείνοι που γέλασαν με τον πανικό που δημιουργήθηκε, κυρίως όσοι δεν πολυσυμπαθούν τον Τζάστιν Μπίμπερ ή την υστερία των φανατικών θαυμαστριών του: "Το #BaldForBieber πρέπει να είναι το καλύτερο τρολ όλων των εποχών" παρατήρησε μέσω τουίτερ κάποιος άλλος. "Μετά το #baldforbieber ποστάρουμε σπασμένα πόδια για συμπαράσταση στην Άννα Βίσση. #lameforvissi", έγραψε στο τουίτερ το @Foudouki.
Σίγουρα, πάντως,  οι πιο απογοητευμένοι- αν όχι εξοργισμένοι - απ' όλους θα είναι οι θαυμαστές του τραγουδιστή, όπως τα δυο κορίτσια της φωτογραφίας, που ξύρισαν το κεφάλι τους χωρίς κανέναν απολύτως λόγο...

Βέβαια, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι και ο ίδιος ο Τζάστιν Μπίμπερ αρέσκεται να κάνει φάρσες.  Πριν δύο μόλις εβδομάδες κυκλοφόρησε τη φήμη ότι κάποιος απειλούσε να βγάλει στη δημοσιότητα δήθεν γυμνές φωτογραφίες του, μέχρι που αποκαλύφτηκε ότι επρόκειτο απλά για ένα... αστείο (;) για διαφημιστικούς λόγους. Τον περασμένο Μάρτιο, δημοσίευσε μέσω τουίτερ έναν αριθμό τηλεφώνου καλώντας τους θαυμαστές του να του τηλεφωνήσουν, με αποτέλεσμα να βρει τον μπελά του ένας άντρας από το Τέξας, ο οποίος ξαφνικά άρχισε να δέχεται χιλιάδες τηλεφωνικές κλήσεις απ' όλον τον κόσμο χάνοντας την ηρεμία του! (Διάβασε περισσότερα εδώ). 
Την επόμενη φορά που θα διαβάσετε την οποιαδήποτε φήμη για το αγαπημένο σας είδωλο, μην βιαστείτε να την πιστέψετε και - πάνω απ' όλα - μη βιαστείτε να κάνετε κάποια αψυχολόγητη κίνηση, όπως να κουρευτείτε γουλί. Περιμένετε για την επίσημη επιβεβαίωση και μετά κάντε ό,τι θέλετε με την ησυχία σας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου