2 Νοεμβρίου 2012

"Μου πήρες τη θέση στο κρεβάτι; Χωρίζουμε!"


Όταν ένας άνθρωπος κοιμάται μόνος του σε μονό, διπλό ή ημίδιπλο κρεβάτι, μπορεί να νιώθει μοναξιά χωρίς ένα χέρι να τον αγκαλιάζει, ωστόσο έχει την άνεση ν' απλωθεί όσο θέλει, να κοιμηθεί σε όποια μεριά του κρεβατιού θέλει, να γυρίσει άπειρες φορές στη διάρκεια του ύπνου του, με άλλα λόγια να κοιμηθεί ξέγνοιαστος. Φυσικά, ο άνθρωπος δεν είναι πλασμένος για να ζει μόνος του, αλλά για να ζευγαρώνει, οπότε ποιος νοιάζεται για το πόσο θα απλωθεί ή σε ποια μεριά του κρεβατιού θα κοιμηθεί το βράδυ. Σωστά; Χμμ.. όχι ακριβώς! Σύμφωνα με έρευνα, ο ύπνος αποτελεί πολύ πιο συνηθισμένη αιτία διαζυγίου απ' όσο θα φανταζόταν κανείς.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της βρετανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Premier Inn και στην οποία συμμετείχαν 2000 ενήλικες, περισσότερα από το 10% των ζευγαριών μαλώνουν για τη μεριά του κρεβατιού, όπου θα πέσουν να κοιμηθούν. Συνήθως, οι διαφωνίες έγκεινται στο ποιος (δεν) θα κοιμηθεί κοντά στο καλοριφέρ, ποιος θα είναι πιο κοντά στην πόρτα, ώστε να σηκωθεί αμέσως σε περίπτωση που ξυπνήσει το παιδί, από ποια μεριά μπορεί να παρακολουθήσει καλύτερα τηλεόραση κλπ.
Κατά ένα μαγικό τρόπο, εκείνες που συνήθως κερδίζουν είναι οι γυναίκες. Ένας στους 20 άντρες δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος για τη μεριά που κοιμάται. Εξάλλου, ο ένας στους δύο γάμους με διαφωνίες περί του ύπνου, οδηγείται μέχρι το διαζύγιο, ενώ ένα 22% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι με την τωρινή σχέση του κοιμάται σε διαφορετική μεριά απ' ότι με την προηγούμενη - χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση εκείνη είχε διαλυθεί εξ αιτίας του ύπνου.
Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 80% των ερωτηθέντων κοιμάται στην ίδια μεριά καθ' όλη τη διάρκεια μιας σχέσης, ενώ η αγαπημένη μεριά των περισσότερων είναι η αριστερή, την οποία και προτιμά το 50.63%, έναντι του 49.37% που προτιμά να κοιμάται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού. Το 50% δηλώνει ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί καλά, αν βρίσκεται στη λάθος μεριά και μόνο ένα 15% αλλάζει γωνίες με τον/την σύντροφο του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου