24 Νοεμβρίου 2012

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των 4.2 εκατομμυρίων δολαρίων.


Μια κατασκευή που θα 'θελε πολύ να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο κατασκεύασε ένα ιαπωνικό κοσμηματοπωλείο, απευθυνόμενο σε ματαιόδοξους ανθρώπους, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται το αποκαλούμενο "πνεύμα των Χριστουγέννων", αλλά θεωρούν τις γιορτές ως μια ακόμη ευκαιρία επίδειξης πλούτου. 

Αυτό το δέντρο, λοιπόν, δεν έχει κορμό και κλαδιά, αλλά είναι μια κατασκευή αποτελούμενη εξ ολοκλήρου από χρυσό - 40 ολόκληρα κιλά αγνό χρυσάφι. Το ύψος του φτάνει τα 2.4 μέτρα, ενώ η διάμετρος του εκτείνεται σε 1.2 μέτρα. Αντί για μπάλες, είναι στολισμένο με 50 φιγούρες ηρώων του Ντίσνεϊ, οι οποίες είναι χειροποίητες - χρειάστηκαν 10 εργάτες, που δούλεψαν 2 μήνες για να τις ετοιμάσουν -  και αποτελούνται από - τι άλλο; - χρυσάφι, ενώ χρυσές είναι και οι κορδέλες που το περιβάλλουν. 
Σε περίπτωση που αυτή η υπερπληθώρα χρυσού μαζεμένη σ' ένα δέντρο δεν σας ενοχλεί, θα πρέπει να βάλετε πάρα πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να το αποκτήσετε, καθώς κοστίζει 350 εκατομμύρια γιεν ή 4.2 εκατομμύρια δολάρια. Να σημειωθεί ότι πριν ένα χρόνο, το ίδιο κοσμηματοπωλείο, είχε ετοιμάσει ένα άλλο χρυσό δέντρο στη μισή τιμή, μόνο 2 εκατομμύρια δολάρια. Αν πάλι δεν διαθέτετε τόσα χρήματα, αλλά θέλετε να αποκτήσετε ένα ολόχρυσο χριστουγεννιάτικο δέντρο, μπορείτε να το αγοράσετε σε μινιατούρα ύψους 25 εκατοστών, στολισμένη με 20 φιγούρες Ντίσνεϊ, αρκεί να διαθέτετε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2 εκατομμυρίων γιεν ή 243.000 δολαρίων. 
Μέχρι στιγμής, ο Tomoko Ishibashi, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Ginza Tanaka, μάλλον θα κλαίει τα λεφτά που ξόδεψε για την κατασκευή του πρώτου δέντρου, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής, ενώ έχει δεχθεί αρκετές προσφορές για το δέντρο-μινιατούρα. Τώρα, γιατί κάποιος να δώσει 243.000 δολάρια για ένα δέντρο ύψους 25 εκατοστών, αυτό αποτελεί ένα άλλο θέμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου