23 Νοεμβρίου 2012

Τραγουδιστές από την Αφρική ενώνουν τις φωνές τους για να βοηθήσουν τους Νορβηγούς που "υποφέρουν"!


Θέλοντας να δώσουν τη δική τους απάντηση στην απλοϊκή εντύπωση πολλών δυτικών ότι τα πολλά και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Αφρικής μπορούν να λυθούν απλά με εράνους για τη συγκέντρωση χρημάτων, μια ομάδα Αφρικανών τραγουδιστών ετοίμασαν ένα τραγούδι με το οποίο ζητούν βοήθεια για τα παιδιά της Νορβηγίας, μίας από τις πλουσιότερες χώρες του πλανήτη, επειδή... υποφέρουν από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πρόκειται σαφώς για μια παρωδία του "We Are The World" που είχαν τραγουδήσει το 1985 διάσημοι Αμερικανοί τραγουδιστές. Ο Μάικλ Τζάκσον, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, η Τίνα Τάρνερ και άλλοι 41 τραγουδιστές συνέπραξαν για φιλανθρωπικό σκοπό  υπό το σχήμα "USA for Africa". Σήμερα, 27 χρόνια μετά το "RADI-AID" θέλει να χαρίσει χαμόγελα και φως στους Νορβηγούς που ξεπαγιάζουν! Έτσι, απευθύνονται στους υπόλοιπους Αφρικανούς καλώντας τους να μοιραστούν μαζί τους λίγη από την ζέστη της Μαύρης Ηπείρου. 
Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube στις 16 Νοεμβρίου και μέσα σε μία εβδομάδα έχει δεχτεί περισσότερα από 880.000 views. Πολλοί είναι εκείνοι που κατάλαβαν το χιουμοριστικό.ειρωνικό χαρακτήρα του βίντεο, ενώ δεν έλειψαν - φυσικά - και οι ρατσιστικές υπερβολές. Πρόκειται για μια πανέξυπνη ιδέα. Δείτε και ακούστε το τραγούδι:



Διάβασε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου